Transpalet Nedir? Nasıl Çalışır? Transpalet Çeşitleri Nelerdir? | Tur Assist

Transpalet Nedir?

Transpaletler, paketlenmiş ya da muhafazaya alınmış parçalı yüklerin, hidrolik pompa gücü ile kısa mesafelerde kaldırılması ve raflanması için kullanılan, yaya (manuel transpalet) ya da motor (akülü transpalet ) gücü ile çalışan araçlardır. Transpaletler iki adet tutma aparatından oluşurlar ve yükleri isteğe göre yatay olarak taşırlar. Sahip oldukları aparatlar paletlerin üzerinde bulunan boşluklara girerek çatalların yukarı doğrultuda kaldırılmasını sağlar. Bu işlem sonucunda ise yükleme yapılmış olur.

Transpalet türleri nelerdir?

Piyasada özel makaslı transpalet, kasa transpaleti gibi özel ve çeşitli işlerde kullanılmak için farklı kapasite ve türlerde transpaletler bulunur. Bu transpaletlerin dizaynında yapılması gereken işin büyüklüğü ve kaldırılması gereken aletin boyutu öncelik taşır. İşin büyüklüğüne göre transpaletin fiyatı ve fonksiyonları da değişkenlik gösterir. Örneğin eğer taşıma ve tartma işlemi aynı anda yapılmak isteniyorsa zamandan tasarruf edebilmek için tartı sistemli transpaletler tercih edilir. Eğer ürün hem malzeme taşımak hem de belli bir yüksekliğe kaldırarak çalışma platformu olarak kullanılmak isteniyorsa makaslı transpaletler tercih edilir.

Dinamik güç kaynağı olarak aküler ile hareket sağlayan transpaletler, ihtiyaçları olan itiş gücünü DC motorlar ile sağlarlar. Çatallar insan gücüne ihtiyaç duymadan DC motoru ve hidrolik sistem ile hareket eder. Bu sayede yükler herhangi bir güç kullanılmadan, insan enerjisinden tasarruf edilerek kaldırılabilir ve taşınabilir.

Transpaletler genellikle elektrikli transpalet ve hidrolik transpalet olmak üzere ikiye ayrılır. Elektrikli transpaletler 1400 kg, 1800 kg, 2000 kg, 2200 kg, 2500 kg, 3000 kg ve 5000 kg arasında kapasiteye sahiptir. Motorları az enerji tüketir ve bakım gerektirmeyen yeni nesil türdendir. Bu transpaletler genellikle 1150 mm uzunlukta ve farklı açılarda çatallara sahiptir.

Hidrolik transpaletler ise 2500 kg’ye kadar bir kaldırma kapasitesine sahip olup, çatalları 1150 mm’ye kadar uzayabilir. Maksimum kaldırma yükseklikler genellikle 210 mm’dir. Poliüretan tekerlekleri ve az kol hareketi ile hızlı kaldırma işlemi gerçekleştirebilmeleri ile dikkat çekerler.

Transpaletler ile 3 tonluk bir yükü bir kişi, kolayca taşıyabilir. Birçok özelliği ile enerji tasarrufu sağladığı gibi aynı zamanda güvenli, sessiz ve kolay kullanımlı oluşu ile çalışma alanında daha verimli bir iş imkanı oluşmasını sağlar.

Unutmayın, Vinç Türkiye sitemizde listelenen vinçlerle ilgili saatlik, günlük ve aylık kiralama hizmeti almak için bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Vinç Türkiye, İspanya’nın önde gelen sigorta, reasürans ve asistans grubu Mapfre’ye bağlı Mapfre Asistencia’nın, Türkiye şirketi olarak 1996 yılında kurulan Tur Assist tarafından desteklenmektedir.

 

Kiralık vinç çeşitlerimizi inceleyebilir ya da hidrolik platformlar hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Call Now Button