Vinç Periyodik Bakım Tablosu

Vinçlerde Periyodik Bakım Tablosu Nedir?

Vinç Periyodik Bakım Tablosu

Vinçlerin uzun ömürlü olması, iş emniyeti sağlaması ve verimli çalışması vinçlerin kullanımı kadar periyodik bakımlarının düzenli olarak gerçekleştirilmesi ile de yakından ilintilidir. Örneğin vinç halatı üzerine aşırı yükleme yapılmaması, soğuk havalarda ani yüklemelerden kaçınılması, donmuş vinç halatlarının kullanılmaması, halatın keskin kenarlardan yastık veya kılavuzlar ile korunması kullanım ve güvenlik ile ilgili gerekliliklerdir. Ancak vinçler nasıl ve hangi hava koşullarında kullanılırsa kullanılsın, halat, tambur, kasnak ve makara yivlerindeki aşınmaların periyodik olarak kontrol edilmesi hayati önem arz eder.Vinçlerde Periyodik Bakım Tablosu Nedir?

Doğru zamanda, gereken özen gösterilerek gerçekleştirilen düzenli bakımlar, bu makinelerin daha iyi şartlarda olmasını büyük ölçüde etkiler. Vinçlerde yapılan düzenli bakımlar donanımların verimini artırdığı gibi, aynı zamanda bu devasa iş makinelerinin daha güvenli çalışmasını sağlar. Arızaların önüne geçerek işletme kayıplarını da azaltmayı sağlayan vinç bakımları çalışanların hayatı ve iş verenin mal güvenliği açısından da son derece önem taşır.

Bununla beraber, vinç bakım ve onarımlarını yapan makine mühendislerinin, halat donanımları, kanca bloku, yürüme mekanizması, kaldırma mekanizması, tel halatları, ray ve tekerlekler konusunda yeterli bilgi birikimine sahip olması da çok önemlidir.

Vinç makinelerinin periyodik bakımları önleyici bakım, aşınmadan kaynaklı bakım ve düzeltici bakım olarak 3’e ayrılır:

Vinçler İçin Muayenede Kontrol Edilmesi Gereken Elemanlar:

  • Parçalar ve mekanik donanım (miller, kaplinler, tamburlar, makaralar vb.)
  • Elektrik elemanları (aşırı akım koruma tertibatı, sınırlama anahtarları, aşırı yük koruma; besleme hatları, seyyar bağlantı hatları, tevzi kablo hatları vb.)
  • Taşıma sistemleri (Halatlar, zincirler, yük kancaları, tutucular vb.)

Vinçlerin periyodik bakımları yapılırken mutlaka güvenlik önlemleri alınarak çalışılması gerekir. Vincin yatak kısmında aşınma ve ray üzerine oturan kısımda deformasyon olup olmadığı incelenerek tespit edilmelidir. Tekerlek iç kısım yatağı kontrol edilmeli ve uygun bir yağ ile yağlanmalıdır. Eğer burçlar aşınmış ise sökülmeli ve yerine yenisi takılmalıdır. Ray üzerine oturma yüzeyi kontrol edilmeli, bozulma varsa yeni tekerler takılmalıdır. Halatları yağlama aşaması temiz ve dikkatli bir şekilde gerçekleştirilmeli, keçeler kontrol edilmelidir. Vinçlerin periyodik bakımları yapılırken gerekli parçalar yerinden sökülmeli ve yağlama yapılmalıdır. Vinç muayeneleri ve bakımları üretici firmanın bakım önerileri doğrultusunda yapılmalıdır

Vinç Türkiye sitemizde listelenen kiralık vinçlerle ilgili saatlik, günlük ve aylık kiralama hizmeti almak için bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Sitemizde kiralık vinç çeşitlerinin yanı sıra vinçler hakkında aklınıza takılabilecek birçok sorunun da cevabını bulabilirsiniz.

Unutmayın vinç kiralama hizmetimiz, dönemsel veya kısa süreli ihtiyaçlarınız için size uygun maliyetli çözümler sunar. Sitemizde yer alan onlarca vinç seçeneği sayesinde, herhangi bir vinç marka ve modeline bağlı kalmadan, ihtiyacınıza uygun vinci kiralayabilirsiniz. Ayrıca bu hizmetle, kiralayacağınız vincin bakım ve onarım işlemlerini düşünmez hatta ihtiyacınıza göre günlük veya saatlik kiralama yaparak, vincin yaratacağı park sorununu da dert etmezsiniz.

Vinç kategorimize geri dönebilir ya da Vinçlerde Yürütme Sistemlerinin Bakım ve Onarımı hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Call Now Button